Als club zijn we aangesloten bij Peddelsport Vlaanderen en bij het Koninklijk Belgisch Kano Verbond (KBKV) onder de naam Lierse Kayak Club Anderstad.

Onze club is gelegen op Anderstad z.n. 2500 Lier in België. Zie onze contact pagina voor meer info

Verschillende takken van de kajaksport worden bij ons beoefend dit zowel op recreatief als op competitief vlak.

Initatie

Ben je een leek maar wil je toch kennismaken met deze attractieve sport dan kan je, als kandidaat lid, driemaal komen proberen. Elke zaterdag van 10 tot 12u wordt er gratis initatie gegeven dit volgens éénieders kunnen. Van april t.e.m. oktober is er ook op woensdag avond van 18u30 tot 20u initiatie voorzien.

LKCA heeft een dertigtal clubboten gaande van stabiele toerboten tot competitieve boten. Deze zijn het ganse jaar gratis te gebruiken door haar leden. Initatie voor groepen kan ook, hier wordt dan wel een vergoeding aangerekend. Er word gevaren onder begeleiding van een initiator.

Wedstrijden

Zij die de kajaksport op competief vlak willen beoefenen kunnen dit in de diciplines rivier, lijn en marathon. Marathon wordt het meeste door onze vaarders beoefend. En dat op de verschillende waterlopen te Lier. LKCA biedt voor hen de mogelijkheid individueel of in groep te trainen.

Toertochten

Jaarlijks wordt er via Peddelsport Vlaanderen een toertochten kalender opgesteld. Dit maakt het voor de recreatieve vaarders mogelijk rustige kanalen en of waterlopen te verkennen over gans Vlaanderen. ‘In clubverband worden er ook tochten en weekendjes georganiseerd binnen België en zijn buurlanden.

Andere activiteiten

De familiale sfeer is een belangrijk aspect in onze club. Hiervoor organiseren we tal van nevenaktiviteiten : Barbecue(‘s), fietstocht, watersportdag voor de jongsten, quiz, mosselsouper, enz…… Verder staan we met twee eigen organisaties op de kalender van Peddelsport Vlaanderen.

Ethiek en gedragscode

Onze club streeft er naar om een veilige omgeving te creëren voor onze leden. Ons bestuur en initiators hebben daarom de panathlon verklaring getekend in verband met ethiek in de sport. Verder hanteren wij de gedragscode van Peddelsport Vlaanderen.

Panathlon verklaring

Gedragscode PV

Jeugdinvest

Als club nemen wij deel aan het jeugdinvest project van Peddelsport Vlaanderen. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk jeugd aan te zetten om actief deel te nemen aan de kayaksport.

Nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.