Anderstadmarathon 2021

Afgelopen zondag mocht onze club de anderstadmarathon organiseren, ondanks de felle concurrentie van het WK wielrennen, mochten we toch enkel dappere deelnemers ontvangen en zij maakten er een kleurrijke wedstrijd van. Een kort verslag.

In de jeugdwedstrijd over 4km kregen we vooraan een strijd tussen Ruben Sanders (KKK) en Ward Van Tendeloo (KCCM). Ward trok uiteindelijk aan het langste eind. Beide heren wonnen wel het goud in hun respectievelijke leeftijdscategorie. Bij de dames kadetten startte er 2 dames uit onze eigen club Noor en Clara. Na lang samen te varen moest Clara in de laatste meters het afgeven tegen Noor, die de wedstrijd won.

Later in de namiddag was het dan de beurt aan de heren senioren, veteranen en aspiranten. Na een vlugge start kregen we halverwege de eerste ronde hier al snel een kopgroep met 4 vaarders. Jan Laenen (KKK), Jan Van Tendeloo (KCCM), Erik Verduyckt (KKK) en Frederik Schulze (KKK). Na een razend snelle eerste portage. Moest in de tweede ronde Frederik vooraan de rol lossen en werd het al snel duidelijk dat in de Veteranen race het zou gaan tussen de twee Jan’en. Na een spannende eindspurt kwam Jan Laenen, nipt voor Jan Van Tendeloo over de finish. Frederik Schulze kwam enkele minuten na hen als eerste Aspirant over de finish. Erik Verduyckt vaarde als Senior en na nog een ronde extra ronde hij uiteraard als eerste senior af.

Geef een reactie