Clubkampioenschap 2022

Op 21 Mei hielden we voor de eerste keer een clubkampioenschap.Enkele van onze leden gingen de uitdaging aan om de straffe proeven van ons clubkampioenschap te temmen. Zo moest er onder meerdere een Quiz opgelost worden, een parcours met hindernissen gevaren worden. Na het varen werden er lekkere pannenkoeken voorzien door onze pannenkoeken expert Wout om de honger te stillen. En oh ja, Lennert werd clubkampioen.

De uitslagen vind je hier

Start to kayak reeks, 12 tem 18 jaar

Deze lessenreeks is gericht op jongeren waarvan de leeftijd bij de eerste les tussen de 12 en 18 jaar ligt.De lessen zullen telkens doorgaan op 6/4, 13/4, 20/4 en 27/4 van 18u30 tot 20u. Tijdens deze lessen zullen de basistechnieken van het kajakken worden aangeleerd.

De mogelijkheid bestaat op 30/4 mee te doen aan een brevetafname die binnen onze club wordt georganiseerd en waarbij de aangeleerde vaardigheden getest zullen worden.Inschrijven doe je hier ! : https://app.twizzit.com/…/47136e22a0ad06d5b138b6f62d47becf

Annulatie Wintercup

Met spijt in het hart hebben wij beslist om volgende week geen Wintercup te organiseren.
Het Covid beestje treft ons op deze moment van het jaar jammer genoeg nog hard.

Hopelijk kunnen we jullie volgend jaar wel verwelkomen.

Groeten,

Lierse Kayak Club Anderstad

Wintercup 2022

LKCA organiseert al voor de 14de keer haar LKCA Wintercup !
Kom zeker eens een kijkje nemen aan de Neteboorden thv de Melkerij.

Meer info over de wedstrijd vind je hier

Anderstadmarathon 2021

Afgelopen zondag mocht onze club de anderstadmarathon organiseren, ondanks de felle concurrentie van het WK wielrennen, mochten we toch enkel dappere deelnemers ontvangen en zij maakten er een kleurrijke wedstrijd van. Een kort verslag.

In de jeugdwedstrijd over 4km kregen we vooraan een strijd tussen Ruben Sanders (KKK) en Ward Van Tendeloo (KCCM). Ward trok uiteindelijk aan het langste eind. Beide heren wonnen wel het goud in hun respectievelijke leeftijdscategorie. Bij de dames kadetten startte er 2 dames uit onze eigen club Noor en Clara. Na lang samen te varen moest Clara in de laatste meters het afgeven tegen Noor, die de wedstrijd won.

Later in de namiddag was het dan de beurt aan de heren senioren, veteranen en aspiranten. Na een vlugge start kregen we halverwege de eerste ronde hier al snel een kopgroep met 4 vaarders. Jan Laenen (KKK), Jan Van Tendeloo (KCCM), Erik Verduyckt (KKK) en Frederik Schulze (KKK). Na een razend snelle eerste portage. Moest in de tweede ronde Frederik vooraan de rol lossen en werd het al snel duidelijk dat in de Veteranen race het zou gaan tussen de twee Jan’en. Na een spannende eindspurt kwam Jan Laenen, nipt voor Jan Van Tendeloo over de finish. Frederik Schulze kwam enkele minuten na hen als eerste Aspirant over de finish. Erik Verduyckt vaarde als Senior en na nog een ronde extra ronde hij uiteraard als eerste senior af.